søndag 8. november 2015

Hjemmelaget marsipan - Nam nam

Mange sier at marsipan er kun noe man spiser til Påske og Jul 
IKKE jeg, jeg ELSKER marsipan og kan spise det ofte. 
Den beste marsipanen er den jeg lager selv. 

Har derfor lyst til og dele min goooode oppskrift med dere. 


Du trenger : 


1000 g mandler

1000 g melis
4 stk eggehviter fra store egg. 

Til pynt : 

Sjokolade 
Fløte 
Kakepynt 

Gjør følgende : 



  1. Kok opp vann i en kjele og legg mandlene oppi. Når du ser at det brune skallet begynner å løsne kan du ta dem opp fra vannet. Klem mandlene ut av skallet med fingrene.
  2. Tørk mandlene godt – gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time, eller litt lengre på kjøkkenbenken. De kan godt ligge over natten om det er enklere for deg.
  3. Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser.
  4. Tilsett melis og eggehvite og kna sammen til en fast deig. Hvis marsipanen virker tørr, tilsett mer eggehvite. Hvis du ønsker smak på marsipanen, kan du tilsette sitron, konjakk eller sherry. Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.
  5.  Form marsipanen til små egg og legg dem på bakepapir.
  6.  Smelt sjokolade på lav varme og tilsett litt fløte. Ta en skje med sjokolade og lage et mønster over marsipanen. 
  7. Eller dypp marsipaneggene i sjokoladen og dryss kakepynt over noen av eggene.   La tørke.
Denne oppskriften rekker fint til 8-10 personer, Kommer helt an på hvor store egg du lager. 
For å pynte ved servering kan du legge de i små kake/muffens former. 


God fornøyelse