onsdag 25. desember 2013

Hjemmelaget Medisterkaker

20 -24 medisterkaker



  •  1kg Medisterdeig
  • 4 ts salt
  • 3 ss potetmel
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1/4 ts malt ingerfer 
  • 2 stk egg  (kan sløyfes)
  • 3 - 4 dl Melk
For best resultat bør medisterdeigen og melken ha samme tempratur. (Kjøleskaps kaldt ) 
Elt medisterdeigen seig med salt, tilsett mel og krydder. Kna sammen og spe med melk og egg. 
Litt forsiktig i begynnelsen og øk etterhvert. elt deigen sei mellom hver speing , 
Form kaker og stek i smør på middels varme. 
Da kakene er ferdig pleier vi og legge de i en kjele med oppkokt vann og lar de trekke der til de er gjennom kokte. 10 min.
Av og til varierer vi og putter kakene i en ildfast form og ettersteker de i ovnen på 180 grader i 15-20 min.


Vil dere gjøre kakene litt mer spennende kan dere blande inn litt grønnsaker i deigen før de stekes. 
Blir da det som de er kjent som Lunch kaker :) 













God appetitt :)